OFFICE | 3 TIPS VOOR EEN FIJNE THUISWERKPLEK

In deze rumoerige tijden waarin de meeste mensen weer veel thuis aan het werk zijn, is een goede thuiswerkplek ‘key’. Vaak is de thuiswerkplek een ondergeschoven kindje; Waar moet je nou op letten voor een fijne thuiswerkplek? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Bron | Evermotion

TIP 1 – LICHT
Licht, hét belangrijkste van jouw hele thuiswerkplek, en dan vooral daglicht. Zorg ervoor dat je werkplek dicht bij het raam staat, zodat je zo veel mogelijk daglicht hebt. Daglicht is immers het beste licht om productief te kunnen werken. Let wel op dat je je bureau zo plaatst, dat het daglicht niet op je computer schijnt, want dat is nou juist weer niet prettig werken.

Als je graag voor dag en dauw start met werken of juist laat doorwerkt (of het gewoon een druilerige dag is met minder licht) dan is een centrale (plafond)lamp (basisverlichting) en een mooie bureaulamp (functionele verlichting) ook een belangrijke toevoeging aan jouw thuiswerkplek. Zodoende heb je altijd genoeg licht om jouw werk goed uit te kunnen voeren.

TIP 2 – OPBERGRUIMTE
’s Ochtends beginnen aan je werkdag en zien dat je bureau nog een rommeltje is, error! Niets vervelender dan een niet opgeruimd en dus onoverzichtelijk bureau. Oplossing: opbergruimte. Een mooi ladekastje onder je bureau of een plank boven je bureau met dezelfde soort mappen en opbergdozen. Mooie oplossingen waarbij je spullen een vaste plek krijgen en die je rust en overzicht geven. Zoeken naar spullen is verleden tijd door de vaste plek en blijft het overzichtelijk. Het enige wat je dan nog moet doen: Netjes opruimen aan het einde van jouw werkdag 😉

TIP 3 – PLANTEN
Groene planten zijn een mooie toevoeging aan een thuiswerkplek. Niet alleen omdat ze er mooi uitzien, maar wist je ook dat planten zorgen voor meer zuurstof in een ruimte? Ze zuiveren de lucht, zorgen voor een betere concentratie en het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat ze stress reduceren. Mooi toch? Daarom mocht deze tip niet ontbreken in onze lijst.

En als extra tip en een beetje een spreekwoordelijke ‘open deur’: zorg goed voor jezelf! Van een goed (ergonomisch) bureau en stoel tot lichamelijke beweging (ga elk uur even iets te drinken halen, zodat je weer even bewogen hebt) en goede voeding. Werk ze en stay safe!