Stressvrij jouw nieuwbouwhuis bouwen

“Leer met zelfvertrouwen grip op jouw bouwproces te krijgen”

“Ik heb geen idee waar ik moet beginnen in mijn nieuwbouwproces”

Je hebt interesse in een nieuwbouw huis óf je hebt net een nieuwbouw woning gekocht. Super leuk! Maar dan komt er opeens heel erg veel op je af. Een afspraak met de makelaar of aannemer. De hypotheekadviseur wil weten hoeveel geld je wilt lenen. Welke meerwerkopties wil je meenemen in je budget? Waar wil je exact allemaal stopcontacten ? Langzaam sluipt de stress er een beetje in en weet je niet meer wat er allemaal nog komen gaat.

Je voelt alsof je geleefd wordt en dat je langzaam het plezier verliest in het bouwen van jouw droomhuis. Weg zelfvertrouwen, hallo stress…

Herkenbaar? Dan is het tijd om je goed voor te bereiden. Weten welke pijlers je in het bouwproces tegen gaat komen, én dit met zelfvertrouwen tegemoet te gaan.

HERKENBAAR?

 Ik heb géén idee wat een bouwopzichter is en wat ik hem moet vragen?  

 Met welke kosten moet ik rekening houden?
En wat moet ik in hemelsnaam aan de hypotheekadviseur doorgeven? 

 Waar moeten stopcontacten komen, zodat ik niet mis grijp als ik er straks woon?

 Je twijfelt: hoe moet ik mijn woonkamer gaan indelen zodat ik alles uit de ruimte haal?


€149,- 

Dé cursus over hoe jij jouw bouwproces met zelfvertrouwen  in gaat, zodat je dit proces met veel plezier ondergaat. Leer hoe je het gesprek aangaat, overzicht te houden  over het bouwproces en de juiste keuzes te maken voor  jouw specifieke woonwensen

De prijs voor deze cursus verdien je snel terug: één fout en er komen meer kosten bij. En dat kan, helaas, al snel in de papieren lopen.

Voor de prijs van één stopcontact,
een volledige nieuwbouwhuis cursus!

Je kan het bouwproces ook op deze manier ervaren: 

Je pakt jouw eigen gemaakte bouwplanning er met vertrouwen bij en weet exact waar je in de bouwplanning zit en met wie je op dat moment te maken hebt. En ook met wie je nu moet gaan schakelen om het bouwproces ‘smooth’ te laten verlopen.

Jij durft het gesprek aan te gaan met alle personen die in het bouwproces voorbij komen en stelt ook inhoudelijke vragen.

Je snapt wat je te weten moet komen en weet
met zelfvertrouwen keuzes te maken. En bovenal: je hebt er plezier in!

Aan het eind van de cursus heb je dit bereikt:

Zelfvertrouwen tijdens het bouwproces

Door wat je leert in de cursus weet je wat er komen gaat in een bouwproces en durf je de juiste keuzes te maken.

Je durft keuzes te maken voor jouw specifieke woonwensen 

Jouw woonwensen zijn leidend in het hele bouwproces. Doordat je deze goed in kaart hebt gebracht weet jij ook welke keuzes je daarna moet maken en durf je daar vol voor te gaan.

Je hebt plezier in het bouwproces

Doordat je grip hebt op je bouwproces kan je het gehele proces met plezier ervaren. Natuurlijk kunnen er dingen tegenzitten, maar weet je dat jij de planning zo hebt opgesteld dat ook hier rekening mee is gehouden.

Dit krijg je in de modules aan informatie:

MODULE 1: DE VOORBEREIDING

Deze module leert je hoe je het beste jezelf kan voorbereiden op het bouwproces. Wij geven je chronologisch inzicht welke zaken je eerste moet weten en aanpakken voordat je verder kan. Met handige tips en kennis en kleine opdrachten weet jij exact het bouwproces op te starten.

✓ Hoe maak ik een vlekkenplan?
✓ Hoe maak ik een overzicht van mijn kosten?
✓ Hoe maak ik een tijds- en actieplan voor het bouwproces?

MODULE 2: DE RUWBOUW

Deze module maakt het bouwproces weer wat concreter, je gaat aan de slag met een concreet indelingsplan. Hierna volgt het lichtplan, want je wil immers je ruimtes ook goed en sfeervol verlicht hebben. Super belangrijk is ook het elektra plan, want die lamp moet ook aan kunnen. En dit neem je allemaal weer mee in je meerwerkopties.

  Hoe maak ik een goede indeling zodat het past in een ruimte?

 Waar wil ik sfeerverlichting, en waar moet er functioneel licht komen om mijn boek ‘s avonds goed te kunnen lezen
 Waar moeten elektrapunten komen en hoe wil ik deze punten aansturen?

MODULE 3: DE KEUKEN

We leren jou in deze module welke dingen er op je pad komen wanneer je keuzes moet gaan maken voor jouw droomkeuken. We nemen je mee in de mogelijkheden om de uitstraling van jouw keuken vorm te geven en geven je tips & tricks zodat jij jouw persoonlijke droomkeuken kan samenstellen.

  Welke keuzes moet ik maken voor het bouwproces begint die van invloed zijn op mijn keuken?

 Welke apparatuur is er allemaal en waar moet ik rekening mee houden?
 Hoe maak ik de juiste indeling die inspeelt op al mijn keukenwensen?

MODULE 4: DE BADKAMER

De badkamer is samen met de keuken een ruimte in huis waar je het meeste tijd doorbrengt. Daarom is het belangrijk dat deze ruimte zowel efficiënt is én er goed uit ziet. Maar hoe doe je dat? Je leert het in deze module.

  Welke tips& tricks zijn goed om te weten voor mijn badkamer?
 Hoe maak ik een handige indeling waarin alles terug komt?
 Wat is een tegelplan en hoe kan ik deze het beste maken?

MODULE 5: WONEN & KEUZES

Het wordt nog leuker! In deze module nemen we je mee in welke grote keuzes je moet gaan maken om jouw woongenot optimaal te laten zijn. Van de juiste vloer voor jouw situatie tot de wandafwerking en de raambekleding. Een mooi overzicht waardoor jouw woning straks nog meer vorm gaat krijgen.

  Welke vloer is geschikt voor mijn persoonlijke situatie?
 Ga ik voor verven (en welke soort verfafwerking?) of komt ook een andere soort wandafwerking in mijn huis terug
 Welke soorten raambekleding zijn er en welke vind ik passen bij mijn woonstijl?

MODULE 6: DE OPLEVERING

Het einde van het bouwproces is in het zicht. In deze module nemen je mee wat er komt kijken bij een voor- en een eindoplevering en hoe jij jouw woning écht helemaal af gaat maken. En als dat laatste achter de rug is, geven we je tips & tricks over hoe jij het beste een fantastische housewarming kan geven om te vieren dat jouw droomhuis af is.

  Wat moet ik weten voor de voor- en eindoplevering?
 Welke zaken moet ik nog aanpakken na de eindoplevering?
 In welke chronologische volgorde plan ik de zaken om mijn woning woonklaar te maken?

€149,- 

Dé cursus over hoe jij jouw bouwproces met zelfvertrouwen in gaat, zodat je dit proces met veel plezier ondergaat. Leer hoe je het gesprek aangaat, overzicht te houden over het bouwproces en de juiste keuzes te maken voor jouw specifieke woonwensen.

De prijs voor deze cursus verdien je snel terug: één fout en er komen meer kosten bij. En dat kan, helaas, al snel in de papieren lopen.

STUDIO VAEM

Over Valérie & Merel van Studio VAEM

Hoi, Valérie en Merel hier! Wij hebben in de afgelopen jaren tientallen interieurprojecten mogen ontwerpen en adviseren, maar ook de begeleiding en coördinatie tijdens de (nieuw)bouw of een verbouwing. Daarnaast hebben wij zelf onze eigen woningen al meerdere malen verbouwd en heeft Merel net een nieuwbouwhuis in Muiden opgeleverd gekregen. Genoeg ervaring! 

FAQ

Wanneer kan ik de cursus volgen? En kan ik ‘m onbeperkt blijven kijken?

Je kan de cursus 1 jaar blijven kijken. Je krijgt direct bij je aanmelding een inlog voor de cursus op het cursusplatform. Daar kan je alle video’s, sheets en checklists vinden. Hierdoor kan je direct beginnen met de cursus en deze in je eigen tijd volgen.

Hoeveel uur met ik ben de cursus bezig?

Met de cursus zelf verwachten we dat je ongeveer 5 uur bezig bent met het afspelen van de video’s tot het begrijpend doorlezen van de sheets. Ook is er de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met kleine opdrachten, zoals het maken van een indeling tot de planning van jouw nieuwbouwproces. Hoe meer tijd je hierin steekt, hoe meer resultaat je behaalt. Neem vooral tijd die jij nodig hebt voor het beste resultaat!

Wat kost de cursus?

Wij starten met een introductieprijs van EUR 99,- inclusief BTW. Na deze introductie zal de cursus EUR 149 inclusief BTW worden.

Ik ben al aan het bouwproces begonnen, is de cursus dan nog wel geschikt voor mij?

Deze cursus is zo opgesteld dat je in chronologische volgorde wordt meegenomen in het bouwproces. Hierboven heb je kunnen lezen wat de verschillende soorten modules inhouden. Alle modules zijn natuurlijk erg leerzaam, echter als je al de ruwbouw fase hebt gehad en al veel keuzes hebt gemaakt in keuken, badkamer, vloerafwerking etc. Dan is de cursus helaas niet meer voor jou geschikt. Ben je daar nog niet in het bouwproces, dan ben je natuurlijk welkom om onze cursus te volgen!

Kan ik de cursus ook aan iemand cadeau doen?

Wat een tof idee om de cursus aan iemand cadeau te doen! Wat ons betreft het beste cadeau wat je iemand kan geven als die een bouwproces ingaat (Hallo, (schoon)ouders 😉 ! ). Stuur ons een mail naar  info@studiovaem.nl en we kijken gezamenlijk even hoe we dit adminstratief het beste kunnen regelen. We verkopen geen aparte cadeaubonnen.

Samengevat is dit wat je kan verwachten:

Je leert jezelf voor te bereiden voor het bouwproces van jouw nieuwbouwhuis. Hierdoor ga je met plezier  en zelfvertrouwen dit bouwproces tegemoet, want jij weet immers wat er komen gaat .

Weg met de gedachte: “Oh help! Ik heb echt geen idee wat ik moet doen”. Door jouw planning en checklists weet jij exact in welke fase het bouwproces zich bevindt  en welke dingen je nog moet regelen of met welke contactpersonen je moet schakelen.  

Stressvrij je bouwproces begeleiden, heerlijk toch?