HOME | 5 TIPS OM DE WOONTREND JAPANDI AAN JOUW HUIS TOE TE VOEGEN

Japan en Scandinavië, twee plekken op de wereld die letterlijk mijlenver uit elkaar liggen. Maar tóch hebben deze twee veel gemeen met elkaar. De liefde voor natuurlijke materialen, mooie contrasten, neutrale kleuren en organische vormen steken beiden niet onder stoelen of banken. De warme uitstraling van de materialen werkt rustgevend en door de contrasten, bijvoorbeeld een betonnen muur met een jute vloerkleed, blijft het toch ‘spannend’. Dus wil je tot rust komen in je interieur, kijk de kneepjes dan af bij de Japandi-woonstijl. Zeker zo rustgevend 🙂

TIP 1 – ORGANISCHE VORMEN
Rond, golvend, glooiend, grillig, vloeiend, allemaal organische vormen waarbij je denkt aan de natuur. Deze vormen spelen de hoofdrol in de woontrend Japandi. Met een rustige basis op de vloer en in de wandaankleding, komen deze vormen het meest tot z’n recht in de meubelen en accessoires. Door op deze manier de vormen toe te passen, doet het de woonstijl Japandi het meeste recht aan.

TIP 2 – NATUURLIJKE MATERIALEN
Natuurlijke materialen zoals (licht en donker) hout, natuursteen en beton komen veelvuldig terug in Japandi. De combinatie van deze materialen leidt tot een mooie samenkomst van materialen en daardoor nooit saai. Voeg daar meer organische materialen zoals rotan en jute aan toe, en jouw interieur heeft de echte Japandi vibe.

TREND 3 – BOUCLÉ EN TEDDY STOF
Jezelf opkrullen op de bank of in een stoel, en dan ook nog eens in de aaibare stoffen zoals bouclé of teddy, dat werkt toch uitnodigend? Door het bewogen afgelopen jaar zijn we op zoek naar zachtheid en geborgenheid en dat vind je zeker in deze stoffen. Dus een ronde loungestoel in een lichte teddy of bouclé stof is zeker een goede vertaling. Dus kopen maar 😉 !

TIP 4 – CONTRASTEN
Bij Japandi is de basis minimalistisch en worden de contrasten opgezocht in de organische en aaibare vormen van de meubelen en accessoires. Een hoogpolig kleed, wollig kleed of lekkere volle kussens, hoe zachter hoe beter! Een interieur waarbij je je snel thuis voelt, op de bank of op dat heerlijke dikke vloerkleed.

TIP 5 – NEUTRALE TINTEN
Een licht huis, maar toch zie je (bijna) geen wit terugkomen in de Japandi stijl. Hoe kan dat? Door verschillende zand-, grijs-, pastel-, créme- en terracottatinten, te combineren ontstaat er rust in de ruimte. En dat is nou juist waar het bij Japandi om draait, rust.

Ben je geïnspireerd geraakt door deze Japandi stijl? Ga aan de slag met een moodboard en vertaal dit door naar jouw interieur. Deel vooral jouw make-over van je interieur, we zijn benieuwd!