De badkamer; de ruimte waar je in de ochtend fris opstart en waar je ’s avonds tot rust komt. De ruimte waar de ‘keuze reuze’ is, en waar aan de mogelijkheden geen einde lijkt te komen. Een indeling is vaak zo gemaakt, maar hoe ga je daarna te werk zodat jouw badkamer jouw stijl weerspiegelt? Hieronder mijn tips, zodat ook jouw badkamer er straks eentje is waar jij elke dag met een glimlach onder de douche stapt.

CONTRASTERENDE MATERIALEN
We kennen allemaal de badkamers van vroeger die van onder tot boven (en nog nét niet het plafond) betegeld waren met dezelfde soort tegel. Niet echt wat je noemt een ‘spannende badkamer’. Kies daarom voor verschillende texturen, een houten wastafelmeubel met een natuurstenen waskom of glanzend sanitair naast een matte tegel. Hierdoor oogt de badkamer nooit saai.

ÉÉN ACCENTMUUR
Geen doorsnee badkamer? Kies voor één eyecatcher muur! Door één wand een andere kleur te geven of een toffe tegel tegen aan te zetten, gaat je aandacht daar naartoe. Hierdoor creëer je rust in de ruimte zonder dat het saai wordt. Denk bijvoorbeeld aan decoratieve of unieke vorm tegel, koperen platen of een ‘in het oog springende’ kleur.

VERRASSENDE ARMATUREN
Kranen, douchek(n)oppen, handdouches; tegenwoordig heb je zo veel keuze! Van de bekende chroom variant tot mat zwart voor een stoere industriële uitstraling. Maar dan ben je er nog niet, want ook messing of koper zijn mooie opties om jouw badkamer karakter te geven.

SFEERVERLICHTING
Verlichting, één van de belangrijkste zaken in huis en zeker ook in de badkamer. De kleur en de sterkte van de verlichting heeft direct invloed op je mood. Functioneel fel licht zorgt dat je je kunt concentreren en alert blijft, terwijl je met gedimd warm licht op standje-ontspannen gaat. Hanglampen boven de wastafels, led strips in het plafond bij het toilet, spots die de douche uitlichten en wandlampen die sfeerverhogend zijn. Genoeg mogelijkheden om er een sfeervolle en functionele badkamer van te maken.

Leg uiteindelijk alle gekozen materialen bij elkaar, van de kraan tot aan de tegel, om te beoordelen of ze het de juiste sfeer is die je voor ogen hebt. Wordt je er blij van? Dan is missie badkamerontwerp geslaagd!