Officieel lente! Opstaan met fluitende vogeltjes, de zon die om de hoek komt zetten en genieten van het vele buiten zijn, we hebben er zin in! Met al dat buiten zijn is een voorjaarsproof terras een must, want een terras als verlengde van jouw huis, daar voel je je sneller thuis. Hieronder vind je drie praktische tips, zodat ook jij straks kan gaan genieten van die eerste zonnestralen op jouw fijne terras.  

TIP 1 – BEPAAL JOUW STIJL
Welke stijl past er bij jou en bij je tuin? Heb je een hele romantische tuin? Dan passen brocante meubelen en pastelkleuren goed in het plaatje. Ben je meer van de moderne en strakke tuin, kies voor grotere meubelen en strakke accessoires in neutrale tinten. Pas dus alle materialen aan de stijl waarvoor je gaat, zodat de tuin eenheid uitstraalt. Een mooie manier om binnen met buiten te verbinden is de stijl van die je binnen hebt ook naar buiten te vertalen. Dus heb je binnen veel rotan en wit, zet dat ook buiten neer. Dan lijken je huis en tuin nog groter doordat ze meer met elkaar in verbinding staan.

TIP 2 – VERLICHTING
Net zoals binnen zijn lampen echt ‘key’ om een ruimte of terrras de juiste sfeer te geven. Denk eens aan mooie wandspots aan de gevel die onder boven licht geven. Hang een sfeervolle lichtsnoer boven je terras voor warm licht een een direct festival sfeer. En dan zijn er natuurlijk nog altijd de “je-kan-er-niet-genoeg-van-hebben” kaarsen. Plaats deze in een lantaarn of gebruik mooie LED-kaarsen, zodat jouw terras ‘straalt’.

TIP 3 – ACCESSOIRES
Naast meubelen en verlichting, is een terras pas écht af met de juiste accessoires. Mooie potten gevuld met bloemen of siergrassen, een fijn buitenkleed voor bij je loungeset en voor een relaxte vibe: een hangmat om die eerste zonnestralen luierend tegemoet te zien.

Genoeg praktische tips om aan de slag te gaan. En als we dat nou eens met z’n allen gaan doen, dan komen die zonnestralen vast en zeker snel onze kant op. Enjoy!