Wist je dat wij gemiddeld 32 jaar van ons leven slapend doorbrengen? Dat zijn nog eens cijfers! En zeker ook een goed argument om van jouw slaapkamer een fijne ruimte te maken.

Natuurlijk kunnen wij je van alles gaan vertellen over een goed matras, de juiste lattenbodem en een op jou afgestemd kussen en deken. Allemaal erg belangrijk, maar vooral erg persoonlijk. Dus daar moet je voor naar een beddenexpert. Wat wij je wel kunnen vertellen is hoe je je slaapkamer sfeervol maakt, want daar zijn wij weer de experts in. En in een slaapkamer waar jij blij van wordt, daar slaap je ook lekkerder. Daarom hebben we hieronder dé tips verzameld om jouw slaapkamer een make-over te geven, voor die welverdiende nachtrust.

COLOR & MATCH
Van welke kleuren word jij blij? Kies twee hoofdkleuren die bij elkaar passen, aangevuld met basiskleuren zoals wit, zwart of beige. En blijf ook binnen dat kleurenpalet. Zo creëer je eenheid in jouw slaapkamer en wordt het niet onrustig. Het doel is natuurlijk goed slapen in een fijne slaapkamer (en die 32 jaar overtreffen 😉 ). Als je de kleuren bepaald hebt, ga je nadenken over hoe je die kleuren wilt laten terugkomen in welke materialen. Bijvoorbeeld een mooi behang in jouw kleurenpalet en daarbij ook nog een deel schilderen. Alles is mogelijk!

HOE DONKERDER, HOE BETER
Natuurlijk is jouw bed het belangrijkste onderdeel of je lekker slaapt, maar een goede verduisterde (rol)gordijn doet ook wonderen voor jouw nachtrust. Want zeg nou eerlijk; een té lichte slaapkamer betekent ook minder goed slapen. Investeer daarom in goede (op maat gemaakte) verduisterende raambekleding. En omdat het ‘oog wat wil’ is bijvoorbeeld een verduisterend rolgordijn erg mooi met inbetween gordijnen ernaast. Dan ziet de slaapkamer er direct een stuk aangekleder uit.

SCHIJN JE LICHT OP
Hoe heb jij jouw verlichting in de slaapkamer geregeld? Fijne lampen naast het bed, een mooie plafonnière en/of sfeervolle wandspots? Veel is mogelijk! Kijk ook naar de functie van een lamp: functioneel licht om alles te zien in de slaapkamer en verlichting voor de juiste sfeer. Ga hier goed voor zitten, want een goed verlichtingsplan en dus verlichting betekent een sfeervolle slaapkamer.

SHOPPEN!
En dan komt, tenminste dat vind wij, het leukste van de slaapkamer make-over: het decoreren van de ruimte! Leuke nachtkastjes (of bijzettafeltjes!), fijn beddengoed, mooie posters of gezinskiekjes aan de wand en een heerlijk kleed op de grond voor warme voetjes als je opstaat. Kijk weer goed naar je gekozen kleurenpalet en pas je decoratie daar op aan. Hierdoor komt alles samen en kan jij straks gaan genieten van een heerlijke nachtrust in jouw slaapkamer 2.0.