Ben je net verhuist (of ga je verhuizen) en zit er een keuken in die niet helemaal jouw smaak is of  ben je je eigen keuken na al die tijd helemaal zat, maar heb je geen zin om flink je portemonnee te trekken? Geen paniek! Met wat creativiteit, een doordacht plan en de ‘handjes uit de mouwen steken’, knap jij jouw oude keuken op tot een parel waar jij weer blij van wordt.

WEG MET DE SLOOPHAMER
Het is niet nodig om je keuken direct te slopen om er weer een mooie keuken van te maken. Ook zonder sloopwerk kan je ‘m een hele nieuwe uitstraling geven. Denk eens aan een nieuwe deurtjes, het vervangen van grepen of de keukenkraan vervangen voor een nieuw kleurtje. Met deze kleine aanpassingen heb je al een grootst effect.

GA OP INSPIRATIE ‘SPEURTOCHT’
Pak een stapel tijdschriften of duik het internet op (Pinterest!) voor inspiratie welke keukens je mooi vindt. Houd je juist van rustige kleuren en materialen, of wil je juist uitpakken met uitgesproken kleuren en materialen? Verzamel alles wat je mooi vindt, en maak vanuit daar een plan welke kleuren en materialen je gaat gebruiken, welke nieuwe apparaten je nodig hebt voor jouw culinaire hoogstandjes en welke klussen je zelf gaat doen en welke je door een vakman laat doen. Zo kan je gericht op zoek gaan.

KEUKENKASTJES 2.0
Keukenkastjes zijn vaak de smaakmakers van de keuken. Maar wat nou als het binnenwerk van de kastjes nog goed zijn, maar de deurtjes wel een opknapbeurt kunnen gebruiken? Dan ga je aan de slag met een lik verf, houten latjes of zelfs behang! Óf je kiest voor de iets gemakkelijkere (én iets duurdere) weg en koopt nieuwe frontjes, waardoor de keuken al direct een hele andere uitstraling krijgt.

NIEUW WERKBLAD
Naast de keukenkastjes, geeft een nieuw werkblad ook direct een hele andere sfeer aan je keuken. Er zijn veel verschillende werkbladen van onder andere beton, marmer, hout en kunststof, met elk zijn voor- en nadelen. Laat je dus goed voorlichten en maak een keuze die binnen jouw kleuren- en materialenplan past.

WANDAANKLEDING
Zijn de wanden van de keuken nu niet zo spannend? Denk eens aan een mooie kleur verf op de wand, behang (let goed op dat deze gebruikt kan worden in de keuken) of leuke tegels in een mooi patroon. Genoeg opties om ook van jouw wanden in de keuken een eyecatcher te maken!

Heb je je keuzes bijna gemaakt? Leg alle gekozen materialen bij elkaar in de huidige keuken, dan zie je ook wat de lichtinval met de kleuren doet. Maak daarna jouw definitieve keuze en dan: Aan de slag met jouw nieuwe droomkeuken, succes!