Het begin van het jaar is altijd een mooie gelegenheid om te kijken naar de woontrends die het komende jaar het interieur gaan bepalen. Heeft jouw interieur een upgrade nodig, lees dan hieronder mee en doe inspiratie op voor jouw eigen interieur.

Bron // HomeDeco

// TREND 1 – NATUURLIJK DUURZAAM
Het thema duurzaamheid is het afgelopen jaar nóg belangrijker geworden en dat blijft ook nog wel even zo. Natuurlijke vezels en materialen zoals sisal, riet, bamboe, wol, ecologisch linnen en marmer zie je steeds meer terug. Niet alleen omdat ze mooi zijn, maar ook omdat het een duurzame variant is. Van jute vloerkleden tot webbing in een stoel en van het tijdloze marmer dat bij goed onderhoud jááren mee gaat en bamboe verwerkt tot textiel. Prachtige natuurlijke oplossingen met een lage(re) ecologische voetafdruk. En daarbij passen deze natuurlijke materialen bijna in ieder interieur. Van modern tot klassiek, you name it!

Bron // Fonq

// TREND 2 – JAPANDI
Japan en Scandinavië, twee plekken op de wereld die letterlijk mijlenver uit elkaar liggen. Maar tóch hebben deze twee veel gemeen met elkaar. De liefde voor natuurlijke materialen, mooie contrasten, neutrale kleuren en organische vormen steken deze plekken beiden niet onder stoelen of banken. De warme uitstraling van de materialen werkt rustgevend en door de contrasten, bijvoorbeeld een betonnen muur met een jute vloerkleed, blijft het toch ‘spannend’. Dus wil je tot rust komen in je interieur, kijk de kneepjes dan af bij de Japandi-woonstijl. Zeker zo rustgevend 😉

Bron // Nordiskakok

// TREND 3 – COZY HOME
Na het bewogen afgelopen jaar zijn we thuis op zoek naar geborgenheid. De wereld heeft letterlijk stilgestaan en bijna alles heeft een andere waarde gekregen. Daarom is ons huis nóg belangrijker geworden. Thuis is een plek waar we ontspannen, werken en sporten. Aaibare stoffen, ronde vormen en lichte tinten geven deze geborgenheid en ga je dan ook veel terugzien het komende jaar. Dus een ronde loungestoel in een lichte teddy of bouclé stof is zeker een goede vertaling van deze trend. Dus kopen maar!

Bron // onbekend

// TREND 4 – DONKERBLAUW
Een strakblauwe lucht en een lekkere duik in een fijn zwembad op een zomerse dag zijn momenten waarbij de kleur blauw een duidelijk gevoel weergeeft. Ondanks dat blauw onder de noemer ‘koel’ valt, is het een veelzijdige kleur die op veel vlakken in het interieur toegepast kan worden. Van een mooie diepblauwe muur én plafond tot meubels in andere kleurscharkeringen van deze kleur. Combineer blauw met warme tinten zoals beige, camel, oudroze of okergeel en je interieur voelt alsof er een warme deken om je heen wordt geslagen, zoiets zoals ’thuiskomen’. En dat is wat we toch allemaal willen?

Bron // Kraft and Carat

Zin om met deze trends aan de slag te gaan? Maak dan een moodboard van de sfeer die je mooi vindt en maak een plan hoe je het aan gaat pakken. Ga je alle meubels vervangen, alleen een kleurtje op de muur gooien of voeg je alleen accessoires toe. Aan jou de keuze! En als je er niet uitkomt, je weet ons te vinden ;)BEKIJK MEER ARTIKELEN